tijdens de snuffelmarkt van buurtver. de Veldhoekers 2013 kon men raden wat een setje jongenskleding kost bij Robbedoes. De opbrengst was voor het KWF.


Robbedoes schenkt veel aan goede doelen.
Alle kleding die niet opgehangen wordt gaat naar de stichting Filijpijnen. Bijna elke week komen Jo en Truus Schoorlemmer een auto vol met zakken ophalen. Dit wordt allemaal weer gesorteerd in hun opslagloods in Heeten. Kijk op www.hhcp.nl voor meer info over deze stichting.
Men is erg blij met de kleding die geschonken wordt. Ik heb al meerdere malen bedankbrieven gekregen vanuit de Filipijnen, erg leuk!

Kleding die niet verkocht wordt gaat ook naar Kledinglijn 4  in Zwolle. Hieronder beschrijft Bea Weggemans wat dit is:Kledinglijn 4 is een gezamenlijk project van 4 verschillende organisaties. Frion (ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking). Driezorg
(is actief op het gebied van ouderenzorg) InteraktContour (biedt zorg aan mensen met niet- aangeboren hersenletsel) en de RIBW GO (voor mensen met een psychiatrische en/of psychosociale beperking)
 
De samenwerking tussen de vier zorgorganisaties is ontstaan nadat er een grote vraag ontstond naar betaalbare, mooie kleding voor mensen met een ‘smallere’ beurs. Met “Kledinglijn 4” willen we laten zien dat tweedehands kleding niet wordt gedragen uit armoede, maar dat het hip, duurzaam en slim kopen is en dat het in alle lagen van de bevolking en door alle leeftijden gedragen wordt.
 
Op het dag (activiteiten) centrum van Frion de Golfslag aan de Arne 1 en van InteraktContour aan de Rijnlaan werken deelnemers en vrijwilligers samen voor kledinglijn 4. De werkzaamheden variëren van inzamelen en sorteren tot strijken. Samen werken we toe naar een kledingbeurs, waar de kleding verkocht wordt. De opbrengst van deze beurs vloeit terug in het project ten behoeve van nieuwe investeringen. Niet verkochte kleding gaat naar de kledingbank.
 
Naast deze doelen steun ik ook nog de kankerbestrijding d.m.v. kleine projecten in de winkel. Verkoop van sint-artikelen of giften van klanten voor het goede doel geeft vaak een leuk bedrag. Ook als men gebruik maakt van het toilet vraag ik een gift voor het goede doel. Zo is er de afgelopen jaren heel wat geld naar de kankerbestrijding gegaan. (o.a. KIKA, Alp d'huzes, stop hersentumoren, Pink Ribbon etc.) Het potje van 2014/2015 is dit jaar naar stichting HCCP gegaan, ivm hun 25-jarig bestaan. En nu sparen we weer voor.........................? Ideeen zijn altijd welkom..............


Zo zijn er dus heel veel mensen die baat hebben bij Robbedoes!    In de zomer van 2012 overhandig ik André Roelofs van de stichting Alp d'huzes de bus die bij mij in de winkel staat.